Konsalting u turizmu – Etourism Consulting

Onlajn marketing u turizmu

Savremenim alatima i znanjima do novih gostiju i turista uz ostvarivanje pozitivnijih finansijskih efekata za vaš biznis. Resursi kao što su sajt, Gugl, Fejsbuk, Tviter, Instagram i aplikacije, mogu biti mnogo više korisni nego što mislite. Naši rezultati su vidljivi i lako merljivi.

Šta sve možemo raditi za vas:

SEO – Search Engine Optimisation

Turisti svoje putovanje počinju na Guglu. Stoga je biti prvi na Guglu danas želja svih poslovnih subjekata u turizmu. Međutim, uglavnom nije lako pozicionirati se na prvoj strani pretrage za željene i relevantne ključne reči. Tu mi uskačemo u pomoć!

SMM – Social Media Marketing

Društvene mreže su kao stvorene za promociju turističko-ugostiteljskih usluga i polako svi uviđaju značaj prisutnosti na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu… Međutim, rezultati često nisu tako pohvalni i taj nastup ne doprinosi povećanju prodaje, jačanju brenda i novim gostima. Mora se shvatiti jedna stvar: društvene mreže jesu jednostavne za korišćenje u lične svrhe, ali društvene mreže kao marketinško i prodajno sredstvo zahtevaju znatno kompleksnija znanja i veštine. To ne može raditi “onaj komšijin mali što zna nešto oko kompjutera”. Prepustite nama vaše naloge na društvenim mrežama i uživajte u rezultatima!

Gugl i Fejsbuk plaćeno oglašavanje, remarketing

Dobra SEO optimizacija vam besplatno može doneti dobru poziciju na Gugl pretrazi, ali je SEO proces koji traje i za koji je potrebno vreme. Ukoliko želite momentalne rezultate možete plaćenom reklamom biti prvi na Guglu. Isto važi i za Fejsbuk oglašavanje, koje će vam omogućiti da dobijete nove fanove, više klikova ka sajtu, da vaš status vidi ogrman broj ljudi i sl.

Međutim, ukoliko ne poznajete dobro internet a naročito PPC oglašavanje možete doći u situaciju da potrošite dosta novca na oglašavanje bez željenih rezultata. Mi znamo kako treba optimizovati oglasne kampanje na Guglu i Fejsbuku tako da ih vidi vaša ciljna grupa, uz dobru optimizaciju i najbolju cenu koštanja.

Suština plaćenog oglašavanja je dobiti 50, 100 ili 200 eura prihoda na uloženih 5 eura u oglašavanje, a ne obrnuto. Zato je potrebno dobro osmisliti i postaviti internet oglašavanje.

E-mail marketing

Ukoliko se baze mail adresa kreiraju na pravi način, poruke prilagode primaocima, optimizuju vizuelno i sadržinski, e-mail kampanje mogu biti izuzetno promotivno i prodajno sredstvo vaših usluga.

Izrada sajtova na wordpress platformi

Nov i savremen sajt za vaš hotel, restoran, klub, destinaciju, agenciju… Radimo sajtove koji odgovaraju svim zahtevima savremenih turista i potrošača, kako u vizuelnom tako i sadržajnom pogledu, po izuzetno povoljnim cenama i uslovima.

Content Marketing i web administracija

Možda nije lako napraviti sajt ali je svakako mnogo teže (a i višestruko značajnije) kreirati sadržaje za taj sajt.

Ukoliko želite da vaš sajt bude “živ” i vidljiv na internetu morate ga hraniti stalno novim i kvalitetnim sadržajem, a ovo ne podrazumeva samo promene cena i sl., već pisanje tekstova i vođenje bloga jer će to i te kako uticati na vaše poslovne rezultate.

Možda ste već čuli za pravilo online marketinga: Content is the king! Jasno vam je to ali nemate ni vremena ni mogućnosti da se bavite kreiranjem sadržaja. Bdite bez brige, mi imamo ekipu koja će za vas krirati unikatne sadržaje krojene baš za vaše potrebe! Ako je potrebno, možemo vršiti i unos sadržaja i raditi celokupnu administraciju vašeg sajta.

Takođe, kreiramo i sadržaje za druge sajtove kojima će se indirektno promovisati vaša ponuda.

Izrada detaljnih planova i strategija

Pružamo i jednokratne ili periodične usluge u vidu izrade online marketing strategije za određeni vremenski period prema potrebama klijenata.

Ovi planski dokumenti sadrže opsežan plan sprovođenja onlajn marketinga u delo kroz detaljno razrađene aktivnosti date u vremenskom rasporedu sa svim dodatnim preporukama, objašnjenjima i uputstvima.

Drugim rečima, ovakav doukment će omogućiti i nekome manje stručnom iz vaše organizacije da sam vodi poslove onlajn marketinga.

Web analitika i metrike

Najlepša stvar kod onlajn marketinga je to što sve možete izmeriti, videti rezultate svih aktivnosti, svakog uloženog centa. Dobri menadžeri u turizmu i ugostiteljstvu znaju koliko je vođenje i čitanje statistike bitno za uspešnost poslovanja.

Naše aktivnosti onlajn marketinga izdvaja dobro praćenje, razumevanje i analiziranje svih statističkih i ostalih podataka. Na osnovu toga dobijamo informacije pomoću kojih kroz analizu utvrđujemo dalje korake i činimo celokupan sistem još efikasnijim.

Offline integracija

Integracija vaših offline reklama i marketinških kampanja sa online kampanjama.

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati.