Konsalting u turizmu – Etourism Consulting

Kursevi u turizmu

Kursevi u turizmu predstavljaju trodnevne obuke tokom kojih se polaznici najdetaljnije upoznaju sa tematikom kursa.

Trenutni kursevi u ponudi su:

1.  Upravljanje onlajn reputacijom u turizmu (osnovni + napredni nivo)

Nije tajna da dobar imidž i dobra reputacija mogu dobro prodati i loš proizvod.  Za sticanje željenog imidža i reputacije su potrebne godine pa i decenije, a može se srušiti u trenu! Internet je uveo velike promene. Naučite kako da upravljate dinamičnom onlajn reputacijom.

2.  Kreiranje onlajn marketing strategije u turizmu (sajt, društvene mreže, sadržaj…)

Rešili ste da svoju ponudu predstavite na internetu ali nameću se pitanja: kako treba da izgleda sajt, šta pisati na društvenim mrežama, koje društvene mreže treba koristiti i na koji način, šta postavljati na sajt,…? Pogledaćete kako drugi rade, ali nijedan hotel nije isti, kao nijedna destinacija ili atracija. Svako ima svoje specifične potrebe. Polaznici ovog kursa stiču znanja za samostalno kreiranje specifičnih onlajn marketing strategija koje daju odgovore na mnoga postavljena pitanja.

3.  Kreiranje adekvatnog web sadržaja u turizmu

Kreiranje sadržaja jedna je od primarnih aktivnosti na internetu. Potrebno je stalno nešto postavljati na društvene mreže, sajt, blog… Čini se da to nije problem u turizmu jer to je šarenolika delatnost i uvek možete nešto pronaći. Međutim, kreiranje sadržaja za internet potpuno se razlikuje od kreiranja razglednica, kataloga i brošura. Da bi kreirani sadržaj bio vidljiv, adekvatno postavljen i koristan moraju se posedovati određena znanja i veštine koje stiču polaznici ovog kursa.

4.  SEO (Search Engine Optimisation) i CRM (Customer Relation Management) u turizmu za početnike

Biti prvi na Guglu želja je svakoga ko je kreirao makar i jednu web stranu. Imati dobru poziciju u rezultatima pretrage daje vašoj ponudi veću vidljivost, bolji status, veću posećenost i više rezervacija/prodaja. SEO je definitivno traženo znanje koje turistički kadrovi nemaju, ili su sa temom dosta slabo upoznati. Tokom kursa polaznici će naučiti kako funkcioniše pretraga na internetu i sistem rangiranja rezultata pretrage i kako mogu uticati na njega i kako ponudu i internet nastup prilagoditi potrošačima, odnosno potencijanim gostima. Ovo je definitvno jedan od naših najtraženijih i najkorisnijih kurseva!

5.  Gugl u turizmu (Google search, Google maps, Google AdWords, Google Analytics)

Kompanija Gugl je definitivno „najveći igrač“ na interentu, koja svakodnevno razvija nove servise koji menju naš onlajn ali i oflajn svakodnevni život. Te promene i te kako se oslikavaju i na turizam i ugostiteljstvo, pre svega preko raznih Gugl servisa koje turisti počinju da koriste na dnevnom nivou, a koji imaju veliki uticaj na konačan izbor destinacije, hotela, restorana,… Tokom kursa polaznici se upoznaju sa savremenim alatima koje turistima nudi Gugl, kakav je značaj tih alata za turističko-ugostiteljski sektor,  i kako se ti alati mogu iskoristiti za pridobijanje pomenutih turista.

Kursevi u turizmu se mogu prilagoditi vašim zahtevima i potrebama, a najviše za 20 osoba u grupi. Nakon završetka svakog kursa polaznici dobijaju odgovarajuće sertifikate kao dokaz o pohađanju kursa. Za sve dodatne informacije o kursevima možete nas kontaktirati.

Većina obuka se može sprovesti online, preko Skype-a.

<< Nazad na stranu Edukacija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *